Και σήμερα συνεχίζονται οι ακατάπαυστες έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 225 άνθρωποι.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στα χαλάσματα των περίπου 40 κτιρίων που κατέρρευσαν στη μεξικανική πρωτεύουσα διασώστες, πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες και εθελοντές ρίχτηκαν και πάλι στις έρευνες που δεν είχαν σταματήσει ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη βοήθεια προβολέων και φακών.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στα νότια προάστια της πόλης, στη Ρόμα και την Κοντέσα, που είναι γνωστά για τα πολλά μπαρ και εστιατόριά τους, όπου συχνάζουν και πολλοί τουρίστες.

Στην Πολιτεία του Μεξικού σκοτώθηκαν 94 άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

“Θα συνεχίσουμε τις έρευνες” τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Televisa ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα. Όπως είπε, τουλάχιστον 40 άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί στα συντρίμμια. Πρόσθεσε ότι πρόκειται να επιθεωρηθούν περίπου 600 άλλα κτίρια.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένουν τα χαλάσματα του δημοτικού και γυμνασίου Ενρίκε Ρεμπσάσμεν, στο νότιο άκρο της πόλης. Τουλάχιστον 21 παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών σκοτώθηκαν, καθώς και πέντε ενήλικες ενώ άλλοι 30 μικροί μαθητές αγνοούνται ακόμη. Οι διασώστες κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με μια δασκάλα και δύο μαθητές που είναι ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Facebook Comments