Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η διαδικασία ενοποίησης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, μερικές ημέρες μετά απόκτηση της δεύτερης από την πρώτη.

Ήδη οι πελάτες των δύο τραπεζών μπορούν, άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση να χρησιμοποιούν το σύνολο του δικτύου των ΑΤΜ και των δύο Τραπεζών, στην Ελλάδα, για αναλήψεις μετρητών και ενημέρωση υπολοίπου με χρήση των χρεωστικών καρτών που ήδη διαθέτουν.

Από τις 11 Μαρτίου οι πελάτες των δυο τραπεζών θα μπορούν είτε στα καταστήματα και τα ηλεκτρονικά δίκτυα και των δύο Τραπεζών, επίσης, χωρίς καμία επιβάρυνση να πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς σε ευρώ δικούς τους ή τρίτων που τηρούνται στις δύο Τράπεζες. Επίσης θα μπορούν να πληρώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες και των δύο Τραπεζών.

Όπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα, σε αυτήν τη φάση, νέα προϊόντα και υπηρεσίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμα για τους πελάτες και των δύο Τραπεζών.

Στο ερώτημα πότε θα ολοκληρωθεί η λειτουργική συγχώνευση, έτσι ώστε να υπάρχει ενιαίο δίκτυο, ενιαία εξυπηρέτηση και κοινά προϊόντα και υπηρεσίες η Εθνική Τράπεζα επισημαίνει ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η λειτουργική συγχώνευση και προκειμένου να προσφερθούν νέα κοινά προϊόντα και ενοποιημένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς.

«Πρόκειται για μια σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Τα στελέχη και το προσωπικό και των δύο Τραπεζών βρίσκονται σε συνεχή και εντατική συνεργασία, προκειμένου να ολοκληρωθεί, όσο το δυνατόν, πιο σύντομα η συγχώνευση», αναφέρει.

Facebook Comments