Σήμερα οι μη δεσμευτικές προσφορές για «Σελόντα», «Νηρέα»
Σε περισσότερους από 40 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της συμμετοχής των τραπεζών
Σε περισσότερους από 40 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της συμμετοχής των τραπεζών
Σε περισσότερους από 40 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της συμμετοχής των τραπεζών στις δύο κορυφαίες εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, τη «Σελόντα» και τη «Νηρεύς». Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, με τα στελέχη των δύο εταιρειών να προετοιμάζονται για την επόμενη φάση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου και θα αφορά την πλήρη πρόσβαση όσων περάσουν στον δεύτερο γύρο στα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών μέσω της λειτουργίας του λεγόμενου virtual data room. Οι εταιρείες που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο αναμένεται να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ η ολοκλήρωση της πώλησης δεν αναμένεται πριν από την άνοιξη του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι προς πώληση έχει τεθεί το 74,98% που κατέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στη «Νηρεύς» και το 79,61% που κατέχουν στη «Σελόντα». Μάλιστα, η πρόσκληση που έχει απευθυνθεί στους επενδυτές προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής προσφορών για κάθε μία από τις εταιρείες ξεχωριστά ή και για τις δύο μαζί. Τούτο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια σε μερίδα ενδιαφερομένων, φέρεται όμως να δόθηκαν κάποιες διαβεβαιώσεις ότι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του διαγωνισμού (Lazard Frères, PwC και Alvarez & Marsal) έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν προσφορές για διαφορετικό προς εξαγορά αντικείμενο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, άλλοι επενδυτές δείχνουν εντονότερο ενδιαφέρον για τα δάνεια, ενώ άλλοι για τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών.
Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, funds που είτε δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, είτε έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον για ελληνικές εταιρείες (π.χ. για ΜΕΒΓΑΛ και «Μαρινόπουλο»), όπως η KKR, η Bain Capital, η Oaktree, offshore εταιρείες πίσω από τις οποίες φέρεται να βρίσκονται ελληνικά επενδυτικά συμφέροντα, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, όπως η καναδική Cooke. Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η Amerra Capital Management LLC που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς πέρυσι εξαγόρασε το 90% της εταιρείας «Ανδρομέδα» από την Global Finance (συμφερόντων Πλακόπητα).
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2017, η «Νηρεύς» πραγματοποίησε πωλήσεις 102 εκατ., αυξημένες κατά 6,9% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν σε 2,6 εκατ. από 6,6 εκατ. το 2016. Η «Σελόντα» πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 29 Σεπτεμβρίου.
Facebook Comments