Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας Eldorado Gold.

Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, Γ. Χατζής, “η Eldorado ανακοίνωσε από τον Καναδά ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτήν τη φορά κερδίσαμε”. “Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του George Burns. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστεί αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων” πρόσθεσε ο κ. Χατζής.

Νωρίτερα:

Εκατοντάδες μεταλλωρύχοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική πηγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε 9μελης αντιπροσωπεία τους με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και τον διευθυντή του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη.

Πριν το Μέγαρο Μαξίμου οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν πορεία από τη Λεωφόρο Μεσογείων θα κάνουν μια στάση στα γραφεία της Eldorado καθώς εκεί θα έχουν ένα ραντεβού με τον πρόεδρό της στη 1:30 μετά το μεσημέρι.

«Αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει έντιμος διάλογος με την εταιρεία, δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε έμπρακτα και αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν έχει τελειώσει τίποτα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας» ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Χρήστος Ζαφειρούδας.

Facebook Comments