Παγωμάρα επικρατεί στη βουλή μετά την καταψήφιση του νόμου πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Με ψήφους 25 υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές η βουλή απέρριψε το νόμο, που είναι προϋπόθεση για την καταβολή της τέταρτης δόσης.

Υπέρ του νόμου ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ (Ν. Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου) και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ και ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών.

Αποχή τήρησαν πέντε βουλευτές του ΔΗΚΟ (Μάριος Κάρογιαν, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίνου, Άγγελος Βότσης και Αντώνης Αντωνίου).

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης δήλωσε αργότερα ότι ο λόγος της απόρριψης του νομοσχεδίου είναι η απόρριψη των τροπολογιών του ΔΗΚΟ για διασφάλιση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων και ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας.

Άφησε να νοηθεί ότι το κόμμα δεν είχε συντεταγμένη θέση γιατί δεν ανέμενε να μην εγκριθούν οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Αυτή την ώρα συνέρχεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι πρέπει να δούμε πλέον τι θα γίνει όχι μόνο με την επόμενη δόση αλλά και με το πρόγραμμα.

Είπε ότι η τροπολογία που είχε συμφωνηθεί με το ΔΗΚΟ να ψηφιστεί από τον ΔΗΣΥ, άλλαξε σήμερα.

Έκανε λόγο για αλληλογραφία μεταξύ τρόικας και υπουργείου που καταδεικνύει ότι η τρόικα δεν αποδεχόταν την αλλαγή στην τροπολογία.

 

Facebook Comments