Μιλώντας στην Βουλή αναφορικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία με την αντιπολίτευση που ασκεί κάνει καλό στην Κυβέρνηση.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Στην πρότασή σας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και υπογράμμισε «Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» προσέθεσε.

«Η υπόθεση γυρνάει μπούμεραγκ για τη Ν.Δ.», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «με το να λειτουργείτε ως παρακράτος και με ψεύδη κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σε εμάς». «Εμείς δεν ελέγχουμε τον Τύπο. Η Ν.Δ. φοβάται να χάσει τη στήριξη» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι «τα fake news για τον κ. Κουρουμπλή και η χυδαία προπαγάνδα, ήταν τελικά ένα μεγάλο δώρο για τον υπουργό Ναυτιλίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης κατά την τοποθέτησή του πως «Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες.

Παρακολουθώ τη σπουδή σας που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της επίσπευσης των εκλογών πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεις υπουργών.

Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών.

Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί.

 Συνεχίζοντας να εξαπολύει «βέλη» κατά της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε υπολήψεις υποπέσατε σε μεγάλο λάθος. Συντάσσεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα». Είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση «προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία» και διερωτήθηκε «γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται «γιατί είναι πρόβλημα που ο υπουργός Άμυνας παρέπεμψε κάποιον στη Δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε «περίεργο» το ότι η Ν.Δ. «με κραυγαλέο τρόπο στην πρότασή της μιλά για στοχοποίηση επιχειρηματία». «Ποιος άρρηκτος δεσμός συνδέει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Προς τι ο ζήλος να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία για να εξοντώσει κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε.

Facebook Comments