Νέα προειδοποίηση Anonymous προς ΤτΕ: “Να μας φοβάστε”
«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι»
«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι»
Νέα προειδοποίηση απευθύνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος οι Anonymous Greece κάνοντας λόγο ακόμη και για πλήρη κατάρρευση του συστήματος της Κεντρικής Τράπεζας.
Σε σημερινή τους ανάρτηση στο facebook αναφέρουν τα εξής:
“Προς Τράπεζα της Ελλάδος: Όταν μερικοί σας παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων εσείς θα τα διαψεύσετε διότι δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece”.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, με ανάρτησή τους στο facebook, οι Anonymous Greece ισχυρίστηκαν ότι διέρρευσαν έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος, προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα. Επισήμαιναν ότι “οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους” και παρέθεταν το link της πρώτης διαρροής το οποίο παρέπεμπε σε ανακοινώσιμα αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το link παρέπεμπε σε μελέτες της ΤτΕ, φόρμες εντύπων, εκθέσεις νομισματικής πολιτικής, βιογραφικά διοικητών και άλλα δημοσιεύσιμα έγγραφα.
Η ΤτΕ απάντησε κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως “οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος”.
Νωρίτερα:
«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ, με αφορμή την ανάρτηση της οργάνωσης Anonymous Greece στο Facebook, σύμφωνα με την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα.
«Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Facebook Comments