Την παράκαμψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ξεπεραστεί η νέα εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί  στην επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

H ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο:

«Συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της.

Το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές  αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, δηλώνει την αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Facebook Comments