Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, William Murray αναφέρθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον. 

Όπως τόνισε “πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων” της Ελλάδας. “Η επίσπευση των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την κατάσταση”, συμπλήρωσε και χαρακτήρισε “εποικοδομητική” την πρόταση της ΕΚΤ. Επίσης ο εκπρόσωπος του Ταμείου, παρέπεμψε στο staff report που εξέδωσε το ΔΝΤ τον Ιούλιο, όπου επίσης υπογραμμίζεται πως είναι σημαντικό ζήτημα να αντιμετωπιστούν τα NPLs. 

Ακόμη ο  William Murray επισήμανε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στη σχέση του ΔΝΤ με την Ελλάδα ή με οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο μέρος και απέρριψε εμμέσως τις εικασίες ότι το Ταμείο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι “είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι”. 

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε άγνοια, ενώ επιβεβαίωσε τη συνάντηση της Κριστίν Λανγκάρντ με τις ελληνικές τράπεζες.

Facebook Comments