Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας, κ. κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα  Το ΒΗΜΑ, στόχος της αναβολής αυτής είναι να προστατευθούν συντάξεις και μισθοί και να μην προκύψουν απρόοπτα στο πεδίο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 

Στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες οριζόντιες περικοπές, γνωρίζοντας ότι η τρόικα είναι πιθανό να προτείνει νέες μειώσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό (από την υστέρηση εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών) που εκτιμάται από 2,5 ως 3,2 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014.

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αφελληνισμού βασικών πυλώνων του. Στο «μενού» της διαπραγμάτευσης με την τριμερή θα τεθούν και οι αντιρρήσεις των δανειστών για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank.

Facebook Comments