Την ευθύνη για το μακελειό στο Λας Βέγκας διεκδικεί το ισλαμικό κράτος, όπως μεταδίδει αμερικανική υπηρεσία SITE, που παρακολουθεί την τζιχαντιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι ο δράστης, ο 64χρονος Αμερικανός Στέφεν Πάντοκ, ασπάστηκε το ισλάμ πρόσφατα.

Σε τηλεγράφημα του προπαγανδιστικού πρακτορείου του, του Amaq, το ISIS χαρακτηρίζει τον δράστη «στρατιώτη» του χαλιφάτου, όρο που χρησιμοποιούν συχνά οι τζιχαντιστές όταν αναφέρονται σε υποστηρικτές της οργάνωσης που δρουν εκτός Μέσης Ανατολής.

Οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν αναφερθεί ακόμα στα κίνητρα του Πάντοκ, όμως νωρίτερα διέρρεαν ότι δεν έως τώρα δεν έχουν διαπιστώσει στοιχεία σύνδεσης της επίθεσης με διεθνή τρομοκρατία.

Οι τζιχαντιστές συχνά αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις που απλώς έχουν εμπνευστεί από την ιδεολογία τους, ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία απτή σχέση με τους δράστες.

Ο Πάντοκ άνοιξε πυρ εναντίον υπαίθριας συναυλίας στο Λας Βέγκας από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου και καζίνο Mandalay Bay, γαζώνοντας το πλήθος σε δεκάδες σφαίρες που θύμιζαν αυτόματο όπλο.

Η Αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Πάντοκ φαίνεται να έδρασε μόνος. Η έρευνα συνεχίζεται. Στο δωμάτιό του βρέθηκαν τουλάχιστον οκτώ όπλα.

 

 

 

Facebook Comments