Για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, αλλά και για βιαιοπραγία κατά δικαστικού επιμελητή, κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος στην πόλη, είχε συλληφθεί ένα από τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και που συνελήφθησαν σήμερα από τις Αρχές.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου», ο οποίος, πριν από ένα μήνα, όπως είχε και ο ίδιος παραδεχθεί, έβαλε φωτιά και προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδο Ζυμβρακάκη.

Μάλιστα, το ίδιο άτομο, λίγη ώρα μετά την επίθεση στα γραφεία, επιτέθηκε και σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος εκτελούσε απόφαση κατάσχεσης καταστήματος στο κέντρο της πόλης.
Μεταξύ των συλληφθέντων, μέχρι στιγμής, βρίσκονται ακόμη ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο του κρησφύγετου, απ’ όπου απελευθερώθηκε σήμερα, έπειτα από έξι μήνες ομηρίας, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ακόμη, ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 60χρονος μεσίτης στο Ρέθυμνο, αλλά και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας 46χρονος και ένας 42χρονος.

Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι αρχές και σε 23χρονο Κρητικό, που είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Συμπτωματικά, ένας εκ των τεσσάρων προσαχθέντων για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Παρόλο που δεν έχουν προκύψει ακόμη στοιχεία που να τον συνδέουν ευθέως με την υπόθεση Λεμπιδάκη, στο σπίτι του βρέθηκε ένα όπλο και αναμένεται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παράνομη οπλοκατοχή, κάτι που ενδεχομένως να τον οδηγήσει και στη φυλακή.

Facebook Comments