Οι συνέπειες των διαρκών αναβολών για την επένδυση στη Χαλκιδική είναι εξαιρετικά αρνητικές και δυσάρεστες, και προκαλούν «υπέρμετρη βλάβη» όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και στην εικόνα της χώρας στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» Δημήτρης Δημητριάδης, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική οικονομία «διψά» για επενδύσεις.

Μιλώντας την Πέμπτη στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «όσο η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα δεν προχωράει, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα μη φιλική προς τις επενδύσεις κι αυτό είναι το πιο λάθος μήνυμα».

«Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το σωστό, με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας, και με προσήλωση στη νομιμότητα να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της επένδυσης, να ανοίξουμε τον δρόμο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και να βάλουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της παραγωγής και της ανάπτυξης» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία «πέρασε από 40 κύματα, ώσπου να συμβεί τελικά αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο» ξεκίνησε τελικά ένας εποικοδομητικός διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος και η «Ελληνικός Χρυσός» χαιρετίζει το γεγονός αυτό.

Ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» συμμετέχει υπεύθυνα στον διάλογο με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο ίδιος διερωτήθηκε πώς τελικώς εννοούμε το δημόσιο συμφέρον στην Ελλάδα, όταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας δεν αξιοποιούνται.

Όπως ανέφερε, η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων της Ελλάδας, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων βρίσκεται στον ελληνικό Βορρά, εκτιμάται σε 79 δισ. ευρώ. Είπε επίσης ότι για κάθε μία θέση εργασίας στον κλάδο δημιουργούνται τέσσερις στην οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» πρόσθεσε ότι από ποσοστό 3% – 4% σήμερα, η εισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να αυξηθεί στο 10%.

Facebook Comments