Φρίκη προκάλεσε στη Βραζιλία ο εμπρησμός σε παιδικό σταθμό ο οποίος στοίχισε τη ζωή έξι παιδιών και μιας νηπιαγωγού, όταν ένας φρουρός περιέλουσε τα θύματα και το δικό του σώμα με αλκοόλ κι έβαλε φωτιά. Ο δράστης υπέκυψε στα εγκαύματα που υπέστη.

Ο απολογισμός αυξήθηκε, με τον θάνατο δύο νηπίων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Άλλα περίπου δέκα παιδιά συνέχιζαν να νοσηλεύονται το βράδυ της Πέμπτης με σοβαρά εγκαύματα.
Ο εμπρησμός, που προκάλεσε δεκάδες άλλους τραυματισμούς, έγινε το πρωί σε μια συνοικία της Ζαναούμπα, μιας πόλης 70.000 κατοίκων 600 χλμ. από την Μπέλου Οριζόντσι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Χθες «το πρωί, τέσσερα παιδιά και μια νηπιαγωγός έχασαν τη ζωή τους από τα εγκαύματα που υπέστησαν όταν ένας φρουρός του βρεφονηπιακού σταθμού περιέλουσε με αλκοόλ τα θύματά του και το ίδιο του το σώμα κι έβαλε φωτιά», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Πολιτείας.

Αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο από τραυματιοφορείς σε κρίσιμη κατάσταση, «με εγκαύματα σε όλο του το σώμα» ο φρουρός, ηλικίας 50 ετών, απεβίωσε μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου Μπρούνο Αταΐτζε Σάντους.

Περίπου 80 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

 

Facebook Comments