Με έκτακτη πληρωμή νέων συντάξεων την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου επιδιώκει ο ΕΦΚΑ να απορροφήσει τη δόση Σεπτεμβρίου που έλαβε από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Προκειμένου μάλιστα να επιτευχθεί ο στόχος και να μη «χαθούν» τα χρήματα που κατά κύριο λόγο προέρχονται από τον ESM, ο διοικητής του Ταμείου Θανάσης Μπακαλέξης καλεί τους εργαζόμενους στις αρμόδιες διευθύνσεις να εκκαθαρίσουν και να κλείσουν όλες τις υποθέσεις που βρίσκονται στη λίστα με τις εκκρεμότητες, δουλεύοντας ακόμη και το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά, με έγγραφό του προς τους διευθυντές και προϊστάμενους των δομών που εκδίδουν συντάξεις, γνωστοποιεί ο ίδιος ότι στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει «εμβόλιμη πληρωμή», ώστε να εξοφληθούν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι και να δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με περίοδο αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτό ο ΕΦΚΑ θα επιδιώξει, ανοίγοντας τις υπηρεσίες απονομής συντάξεων ακόμη και το Σαββατοκύριακο, να πληρώσει έως την ερχόμενη Τρίτη όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων μηνός Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχα, εμβόλιμες πληρωμές εκτιμάται ότι θα διενεργηθούν και κατά τους υπόλοιπους μήνες και έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση, καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας της ενοποίησης των Ταμείων, των καθυστερήσεων στην έκδοση σημαντικών εγκυκλίων και των πολλών οργανωτικών προβλημάτων χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα.

Facebook Comments