Την πλήρη απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και γνωστού από την εξάρθρωση της 17 Ν εισαγγελικού λειτουργού Ιωάννη Διώτη, πρότεινε η εισαγγελέας του δικαστηρίου, στη δίκη του, που αφορούσε χειρισμούς του για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ για την οποία είχε, επίσης παραπεμφθεί σε δίκη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η εισαγγελική λειτουργός, θεμελίωσε την πρόταση της περί απαλλαγής του Ιωάννη Διώτη σε σειρά επιχειρηματιών και στα δεδομένα, πως από τις ενέργειες ή παραλείψεις του δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αφού “στη συνέχεια, όπως τόνισε, διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, δεν προκλήθηκε παραγραφή και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απιστίας, αλλά μόνο με τη μορφή της απόπειρας”.

Όμως κατά την εισαγγελέα του Δικαστηρίου, ούτε και η απόπειρα μπορεί να αποδοθεί στην Ιωάννη Διώτη, καθώς, όπως επεσήμανε, “δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, πρόσθεσε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο 1,5 έτος και δεν γνωρίζουμε τί θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του”.

 

Facebook Comments