Έως και τα 340 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει μεσοπρόθεσμα η ζημία στην ελληνική οικονομία από την επιβολή του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία από τις αρχές του 2018.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη της Grant Thornton που συνέταξε για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της για την επιβολή του καθώς το προσδοκώμενο δημοσιονομικό έσοδο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 94 εκατ. ευρω.

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της Grant Thornton η επιβολή του τέλους αναμένεται να επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος πλήττοντας δυσανάλογα τις μεσαίες και μικρότερες επιχειρήσεις είτε αυτός μετακυλιστεί στους πελάτες είτε απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, ο οποίος συμφώνησε για τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο πλην όμως το ανήγαγε στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Facebook Comments