Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις τράπεζες κι αυτό προκύπτει από τη στάση αναμονής που τηρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη στα όρια των 1.320 μονάδων, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων  των stress tests.

Κατά τις πληροφορίες, οι κεφαλαιακές ανάγκες προσδιορίζονται τελικά πάνω από τα 6 δις. Ευρώ με την Εθνική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο… «πρόβλημα», με 2,5 δις. Ευρώ, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς. Η διοίκηση της τράπεζας  ωστόσο, εμφανίζεται καθησυχαστική, καθώς έχει πάντα ως option και επιλογή την πώληση της Finansbank, με τη Citigroup να βγαίνει buy για τις τουρκικές τράπεζες.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank υπολογίζονται στα 2,9  δις. Ευρώ και όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψη το “M” η διοίκηση της τράπεζες φέρεται να έχει εξασφαλίσει από ξένους θεσμικούς κοντά στα 3 δις. Ευρώ, ενώ το Fairfax, με το Apollo κι ένα ακόμα fund φέρονται διατεθειμένα να καταβάλουν πάνω από 1,5 δις. Ευρώ για την τράπεζα.

Μικρότερες είναι οι ανάγκες για Alpha και Πειραιώς με τη διοίκηση της τελευταίας να φέρεται διατεθειμένη να πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών της τάξης του 1,5 δις. Ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές με μεγάλα αμερικανικά funds.

Οι συναλλαγές κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών είναι σημαντικές και ξεπερνούν τα 17 εκατ. Ευρώ, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 2%, στα 3,42 ευρώ, η Πειραιώς 1,9%, στα 2,05 ευρώ, ενώ Alpha και Eurobank κινούνται σε θετικό πρόσημο, στα 0,702 και 0,46 ευρώ αντίστοιχα.

Αντίδραση, επίσης, βγαίνει στην Coca Cola, που ενισχύεται κατά 1,25%, μικρές απώλειες για τον ΟΤΕ, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα οποία προκύπτει σημαντική μείωση δανεισμού, κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα για ΟΠΑΠ και ΔΕΗ (πήγε στη Βουλή η προκήρυξη για την πώληση του ΑΔΜΗΕ) και 1,47% ενισχύεται η μετοχή της Jumbo. 

Facebook Comments