Ακόμα και η μεγάλη αντίδραση που έχει βγει στη Eurobank, σχεδόν κατά 6%, δεν πείθει, αφού όλα τα ζητήματα που αφορούν στη συγχώνευσή της με την Εθνική δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Σε τρεις μετοχές, στην Coca Cola, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ έχει γίνει σχεδόν το 60% του τζίρου, ως αυτή την ώρα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Δηλαδή από τα 13 εκατ. ευρώ, στις μετοχές αυτές έχουν γίνει περίπου τα 8 εκατ. ευρώ.

Η αντίδραση που έχει βγει πάντως, λόγω του ισχνού τζίρου  είναι αναιμική και ιδιαίτερα ευάλωτη, με τον γενικό δείκτη στις 846 μονάδες και κέρδη λιγότερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας. 

Η τρόικα, όπως έχει τονιστεί εκφράζει τις αντιρρήσεις και τις αμφιβολίες της για το deal, προτείνοντας την αυτόνομη αύξηση κεφαλαίου των δύο τραπεζών. Κάτι που αν συμβεί, μπορεί να σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα αναλάβει την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να αποφασίσει για το αν θα διαχωριστεί η τράπεζα σε «καλή» και «κακή».

Ισχυρή επίσης, είναι η αντίδραση στην Πειραιώς άνω του 4%, αφού η τράπεζα κατάφερε να αποκτήσει το 99% της Geniki, αναμένεται η ανακοίνωση εξαγοράς της Millennium από μέρα σε μέρα και γενικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς την κεφαλαιακή της διάρθρωση, μετά μάλιστα από την απόκτηση των κυπριακών assets στη χώρα μας.

Μικρά τα κέρδη για την Alpha, που ενισχύεται κατά 0,81%, με την αγορά να ανησυχεί για τα επίπεδα στα οποία θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Οριακές είναι οι διακυμάνσεις για την Εθνική, στα 0,595 ευρώ. Κατά τα άλλα, εντολές αγορών, αλλά συγκρατημένες βγαίνουν στον Μυτιληναίο, στα 3,74 ευρώ, στη ΔΕΗ που ανακάμπτει πάνω από τα 5 ευρώ, ΕΛΠΕ, στα 7,12 ευρώ, ΟΤΕ, στα 4,57 ευρώ,. Απώλειες για την Jumbo κατά 1,70%, αν και χθες η μετοχή έκλεισε με σημαντικά κέρδη.

Facebook Comments