Δεν θα συμμετάσχει στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής η εταιρία “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αποσύρει τη συμμετοχή της, αλλά και τη χορηγία για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει ότι μετά το θέμα που προέκυψε με την πρόθεσή της να υποστηρίξει ως πλατινένιος χορηγός το “1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής” που διοργανώνει η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. (σσ. Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής) και στο ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια από άτομα που αντιτίθενται στην μεταλλευτική δραστηριότητα και αποτελούν την ελάχιστη θορυβούσα μειοψηφία στην Χαλκιδική, αποσύρει την χορηγία και τη συμμετοχή της στο συνέδριο”, αναφέρει η εταιρία και προσθέτει ότι “προκαλεί μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι τα ίδια άτομα, τα οποία αντιδρούν σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, καταφέρνουν με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλλουν την άποψή τους, με αποτέλεσμα η Χαλκιδική να παραμένει βυθισμένη σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και ομφαλοσκόπησης”.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκειά του υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση για τη συμμετοχή και τη χορηγία της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” (Eldorado Gold) στο συνέδριο “μεθοδεύτηκε από την ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. χωρίς να λάβουν γνώση όλα τα μέλη του ΔΣ και οι μέτοχοι της εταιρείας ή και παρ’ ότι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους κάποια εξ’ αυτών”.

Στο μεταξύ, πριν η εταιρεία ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ., είχε κάνει ήδη γνωστό ότι, μη διακινδυνεύοντας να αποπροσανατολιστεί ο κύριος στόχος οργάνωσης του συνεδρίου, αποφάσισε να εξαιρέσει την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” από τους χορηγούς του συνεδρίου.

Facebook Comments