Πυρετώδεις συσκέψεις πραγματοποιούνται από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει την απογευματινής συνάντησης με της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έως την Κυριακή, η εκταμίευση της δόσης, και η αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που λήγουν τον προσεχή Μάιο.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των υπουργών με τους επικεφαλής της τριμερούς για τις εκκρεμότητες στα πεδία αρμοδιοτήτων τους. 

«Ο χρόνος πιέζει και τους δύο, δεν έχουμε μόνο εμείς να χάσουμε, έχουν και αυτοί, αν δεν κλείσει η συμφωνία έως την Κυριακή» ανέφερε με νόημα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Στις διαπραγματεύσεις κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις» προσέθετε. 

Κοιτάζουμε το αναθεωρημένο κείμενο της συμφωνίας με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι απαισιόδοξα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. 

Ρεαλιστική χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως την προσεχή Κυριακή, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών.

Από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, απέφυγε την Πέμπτη οποιαδήποτε σαφή αναφορά τόσο στο περιεχόμενο όσο και την προοπτική των συνομιλιών.

Facebook Comments