Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών, η Deutsche Telecom, θα καταργήσει 4.900 θέσεις εργασίας στη Γερμανία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από τη θυγατρική της εταιρεία συστημάτων πληροφορικής T-Systems, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της DT στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα καταργήσουμε 2.700 θέσεις φέτος και 2.200 τον επόμενο χρόνο στη Γερμανία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που δημοσιεύονται στο φύλλο της που κυκλοφορεί αύριο.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλές διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των απολύσεων στον γερμανικό Τύπο χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί. Τον περασμένο Δεκέμβριο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt είχε κάνει λόγο για 4.000-6.000 απολύσεις. Ο γερμανικός όμιλος είχε εντούτοις παραδεχθεί ότι προετοιμάζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, περίπου 900 θέσεις εκ των 4.900 που προβλέπονται έχουν ήδη καταργηθεί.

«Απαιτούμε από την επιχείρηση να απορρίψει τις ξερές απολύσεις» δήλωσε στη FAZ ο Φόλκερ Γκάιερ, πρόεδρος του συνδικάτου DPV.

Σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο για τη μορφή που θα έχουν αυτές οι καταργήσεις των θέσεων εργασίας, ο εκπρόσωπος της Deutsche Telecom ανέφερε ότι αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αντιμέτωπη με έναν ισχυρό ανταγωνισμό στον τομέα της, η T-Systems έχει δυσκολίες εδώ και χρόνια, δίνοντας μάχη για να επιτύχει κέρδη. Στην εταιρεία εργάζονται περίπου 50.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο

Facebook Comments