Η τρίτη κατά σειρά περικοπή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των ΗΠΑ από τη Fed, αλλά και η ρητορική της Τζάνετ Γέλεν για αύξηση των επιτοκίων, φέρνει τον δείκτη USDollar της FXCM σε ημερήσια υψηλά 6 μηνών.

Όπως είχαμε γράψει και στο www.dailyfx.gr η αγορά περίμενε πολύ περισσότερο τη ρητορική της Τζάνετ Γέλεν σύμφωνα με τα εργαλεία παρακολούθησης της πορείας της οικονομίας των ΗΠΑ, και όχι τόσο την μείωση του QE3 στα 55 δισ. δολάρια ανά μήνα. Το τελευταίο στοιχείο ήταν λίγο πολύ γνωστό και δεν εξέπληξε κανένα.

Οι traders σήμερα (και χτες) ξεκάθαρα προσπάθησαν να αποτιμήσουν την άνοδο των επιτοκίων νωρίτερα το 2015, όπως άφησε να εννοηθεί η Τζάνετ Γέλεν. Αυτός είναι ο βασικό λόγος που βλέπουμε το δολάριο να πραγματοποιεί μεγάλα ράλι έναντι των βασικών νομισμάτων και του χρυσού.

Το EUR/USD υποχωρεί κάτω από το 1.3800 (-0.48%), ενώ την ίδια ώρα το GBP/USD βρίσκεται στις στηρίξεις του 1.6500 (-0.24%). Οι σημαντικότερες πιέσεις είναι για το CHF που υποχωρεί 0.53% έναντι του greenback. Το USD/JPY δεν δείχνει την ίδια διάθεση να συνεχίσει υψηλότερα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Facebook Comments