Ανοδικές τάσεις επικρατούν γενικότερα στην Wall Street σήμεα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει νεό ρεκόρ ενδοσυνεδριακά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,35%, ενώ ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,36% χαμηλότερα.

«Αυτό που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα είναι πως κάθε κομμάτι οικονομικών δεδομένων που έχει ανακοινωθεί, είναι καλύτερο από τα αναμενόμενα. Εχει αφαιρεθεί επιτυχώς η ανάγκη να χρησδιμοποιείται πλέον η δικαιολογία των καιρικών συνθηκών», σημειώνει ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Wunderlick Securities.

Οι μετοχές της Tiffany ενισχύονται 2,5% , αν και η εταιρεία ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης, οι οποίες ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Darden Restaurants καταγράφει άνοδο 2,56% παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας  του γ τριμήνου, όπου τα έσοδα κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Nike σημειώνει πτώση 3,44%, καθώς αν και ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων και κερδών το γ τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακοίνωσε ότι περιμένει οι δυσκολίες από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες να επιβαρύνουν την ανάπτυξη των κερδών μέχρι και το 2015.

Ο πρόεδρος της Fed στην Μινεάπολη Narayana Kocherlakota, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα έπρεπε να δεσμευθεί να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν έως ότου η ανεργία πέσει κάτω από το 5,5%, αν και εφ όσον οι κίνδυνοι στον πληθωρισμό και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, διατηρηθούν υπό έλεγχο. Ο Kocherlakota ήταν ο μοναδικός που διαφώνησε με την απόφαση της νομισματικής πολιτικής της Fed την Τετάρτη.

Αργά την Πέμπτη, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι οι αμερικάνικες τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν μία οικονομική ύφεση, με 29 από τις 30 μεγάλες τράπεζες να πληρούν τα ελάχιστα όρια στον ετήσιο έλεγχο της κεντρικής τράπεζας. Η μόνη τράπεζα που απέτυχε τα stress test ήταν η Zion Bancorp, η οποία και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει εκ νέου τα κεφαλαιακά της σχέδια στην Fed.

Facebook Comments