Ενώ το USDJPY έκανε ένα απίστευτο ράλι 3.4%, ένα σημάδι της δυνατής εσωτερικής αξίας του δολαρίου σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο νόμισμα “καταφύγιο”, το γιεν εμφανιζόταν γενικά αδύναμο στην αρένα τουForex. Ωστόσο, η αδυναμία του δολαρίου στα ζεύγη GBPUSD και EURUSD, είναι αντανακλάσεις του δισταγμού μπροστά σε άλλο ένα ζήτημα ανάληψης ρίσκου και όχι ένα σημάδι αδυναμίας. Το κρίσιμο σημείο για το δολάριο, εκεί που θα κριθεί η δυναμική του στην αγορά, θα είναι στην επόμενη ανακοίνωση για τις μισθοδοσίες εκτός γεωργικού τομέα (NFP).

Μετά την τελευταία συνεδρίαση, ο Dow Jones FXCM Dollar Index, ήταν σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένος από την συσχέτιση με τον αποπληθωρισμό του γιεν. Με δεδομένη την εξαιρετική κίνηση από USDJPY (το μεγαλύτερο ράλι από τις 28 Οκτωβρίου 2008), ο Δείκτης κατάφερε ένα 0,5 τοις εκατό και ανεπίσημα έληξε το πτωτικό πόδι που τον τράβηξε χαμηλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Η θεμελιώδης σημασία των μεγαλύτερων ομολόγων της Fed, στη ενημέρωση των κινήτρων τόνωσης είναι σίγουρα ένα σοβαρό επιχείρημα για το ίδιο το δολάριο. Το επίπεδο του κινήτρου σε ένα σύστημα έχει μια άμεση συσχέτιση με την αξία ενός μεμονωμένου νομίσματος. Ως εκ τούτου, οι σκέψεις της Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), για περαιτέρω χαλάρωση, βοηθούν σιωπηρά στην προσφυγή προς το δολάριο. Και, η ωρίμανση αυτής της προσπάθειας είναι που έχει σημασία, όπως ακριβώς και – εάν όχι περισσότερο – το μέγεθος του προγράμματος.

Facebook Comments