Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη της Citi, οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν την περιφερειακή Ευρώπη και να αποφεύγουν την Αμερική.

Σύμφωνα με την Citi, τον Ιανουάριο δεν υπήρξε κανένας μεγάλος επενδυτής που να ήταν αγοραστής στα αμερικανικά ομόλογα και σύμφωνα με το σχόλιο των αναλυτών της τράπεζας αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις των ομολόγων θα είναι λιγότερο ευαίσθητες στα αδύναμα macro.

Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, δεν αποκλείεται να δούμε ένα σημαντικό ξεκίνημα στην αγορά αμερικανικών ομολόγων. Και στην περίπτωση αυτή, τα περισσότερα κεφάλαια αναμένεται να τοποθετηθούν στη μέχρι τώρα, απαγορευμένη Ευρώπη.

Η Citi παρατηρεί ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα και δη για περιφερειακά. Το παρακάτω γράφημα δείχνει τη διάρθρωση των κεφαλαίων τα οποία τοποθετήθηκαν σε ευρωπαϊκά ομόλογα τους τελευταίους επτά μήνες. είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγαλύτερες αγορές ομολόγων γίνονται από real money investors και λιγότερο πλέον από κερδοσκοπικού χαρακτήρα funds.

Facebook Comments