Ανοδικά κινείται η Wall Street, με τους αμερικάνικους δείκτες να συνεχίζουν σε θετικό έδαφος για δεύτερη ημέρα, μετά τα στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, έστω και αν οι εταιρικές δαπάνες εξοπλισμού υποχώρησαν.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,24% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,08%.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, λόγω κυρίως της μεγάλης αύξησης στις παραγγελίες για πολιτικά και πολεμικά αεροσκάφη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, σε πτώση 1,3%.

Η εταιρεία Markit ανακοίνωσε τα στοιχεία του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας PMI ο οποίος διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες τον Μάρτιο από τον 54,1 Φεβρουάριο.

Η μετοχή του Facebook υποχωρεί 2,13% μετά την απόκτηση της Oculus VR, η οποία κατασκευάζει μάσκες εικονικής πραγματικότητας.

Η μετοχή της King Digital Entertainment – η οποία έχει δημιουργήσει το δημοφιλές παιχνίδι Candy Crash – σημειώνει πτώση 11,51% στην πρώτη ημέρα της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο.

Για κάθε μετοχή που υποχωρεί την Τετάρτη, σχεδόν τρεις ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου ο τζίρος αγγίζει τα 273 εκατ. δολάρια και ο όγκος τα 80 εκατομμύρια τεμάχια.

Ο πρόεδρος της Fed στο Σαν Λούις, James Bullard μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο δήλωσε ότι ο δείκτης ανεργίας αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 6% μέχρι το τέλος του 2014.

Ο Charles Plosser, πρόεδρος της Fed στη Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι ενδεχομένως να έχει φτάσει η ώρα για να εξεταστεί μία αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.

Facebook Comments