Παραδοσιακό γιαούρτι: 8 λόγοι για να το προτιμήσετε
Το γιαούρτι, προέρχεται από την τούρκικη λέξη yoğurt και είναι η τροφή σε κρεμώδη κατάσταση που παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Το παραδοσιακό γιαού
Το γιαούρτι, προέρχεται από την τούρκικη λέξη yoğurt και είναι η τροφή σε κρεμώδη κατάσταση που παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Το παραδοσιακό γιαού
Το γιαούρτι, προέρχεται από την τούρκικη λέξη yoğurt και είναι η τροφή σε κρεμώδη κατάσταση που παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Το παραδοσιακό γιαούρτι θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής όλων, καθώς έχει μεγάλη θρεπτική αξία και δρα θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμινών Α, Β2 και Β12. Μπορεί να παραχθεί από γάλα αγελάδας, προβάτου, κατσίκας και βουβαλιού.
Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι βγάζοντας την πέτσα του παραδοσιακού γιαουρτιού αποφεύγετε τα λιπαρά, κάνετε λάθος. Στην πέτσα βρίσκονται όλα τα ωφέλιμα βακτήρια για τον οργανισμό.
Εάν δεν είστε λάτρης του παραδοσιακού γιαουρτιού με την πέτσα, συνδυάστε το με φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι ή το σιρόπι αγαύης ή προσθέστε φρέσκα φρούτα, δημητριακά ή ξηρούς καρπούς για επιπλέον γεύση.
Facebook Comments