ΠΡΟΣ:

Αξιότιμο Πρόεδρο της Ν.Δ.

κ.  Κ. Μητσοτάκη

 

επίσης αποστέλλεται και στους παρακάτω:

  • δημοσιογράφο κ. Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟ
  • δημοσιογράφο  κ. Γ. ΤΡΑΓΚΑ
  • δημοσιογράφο κ. Θ. ΜΑΥΡΙΔΗ
  • και εκδότη εφημ. Εθνικός Κήρυκας κ. Η. ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ

 

κ. Μητσοτάκη

Είμαι ένας από τους 500.000 νέους  έλληνες που δυστυχώς  κατέφυγαν στο εξωτερικό. Τύχη ή ατυχία, εργάζομαι σε μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το 2015.

Απευθύνομαι σε σας κ. Πρόεδρε, γιατί είστε έντιμος πολιτικός, οικογενειάρχης, μετριοπαθής  και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είστε ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Τονίζετε συνεχώς ότι είστε φιλελεύθερος και ως φιλελεύθερος πρέπει να πείτε αλήθειες στο λαό.

Όταν γίνεται πρωθυπουργός, μας λέτε (αν δεν κάνω λάθος) ότι για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση  και για να μειωθεί η ανεργία, θα προχωρήσετε στην σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών (φόρο εισοδήματος και επιχειρήσεων), τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών και παράλληλα θα προχωρήσετε σε στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις με παράλληλη αναδιοργάνωση του Δημοσίου τομέα.     

Γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε γιατί είστε έξυπνος άνθρωπος, έχετε εργαστεί στο εξωτερικό και έχετε σπουδάσει στο Χάρβαρντ, ότι με τις παραπάνω εξαγγελίες ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ο ελληνικός λαός λόγω της παρατεταμένης κρίσης είναι κουρασμένος και απογοητευμένος, όμως είναι στις μέρες μας, όπως γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος, διατεθειμένος να ακούσει κάτι το καινούριο και διαφορετικό και να σπάσει ταμπού και προκαταλήψεις.

Το πιστεύεις και εσύ ο ίδιος, σίγουρα το πιστεύουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι σε ανασφάλεια, οι άνεργοι, οι επιχειρηματίες που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τη γή τους, ακόμα και μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων του  Δημοσίου Τομέα που με αυταπάρνηση Υπηρετούν τη πατρίδα τους και το δημόσιο συμφέρον, ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες πιο ριζικές και τολμηρές από αυτές που εξαγγείλατε.  

Συγκεκριμένα, για να έρθει η περίφημη ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Αυτό για να επιτευχθεί πρέπει το φορολογικό μας πλαίσιο να γίνει καλύτερο και ελαφρύτερο, όχι σε σύγκριση με το σύστημα που υπάρχει στις μέρες μας, που είναι εν καιρώ μνημονίου, αλλά σε σύγκριση με τις περιόδους σταθερότητας και ανάπτυξης που είχαμε ως χώρα στο παρελθόν (πχ. παράδειγμα διακυβερνήσεως του συγχωρεμένου πατέρα σας Κ. Μητσοτάκη, περίοδο κυβερνήσεων Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή,  περίοδοι με πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη λόγω ευρώ και ολυμπιακών αγώνων).

Ακούγεται εξωπραγματικό, όμως μόνο όταν φορολογικοί συντελεστές περιοριστούν σε μικρότερο βαθμό, το αφορολόγητο αυξηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την εποχή πριν το 2007 και παράλληλα με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, τότε θα δούμε στρατηγικούς επενδυτές – έλληνες επενδυτές όσοι έχουν απομείνει – το σύνολο της ομογένειας που έχουν χρήμα, ρευστότητα και γνώσεις να επενδύουν στη πατρίδα μας.

Σε αυτό το σημείο λέτε τη μίση αλήθεια κ. Πρόεδρε. Τα παραπάνω που προανέφερα δε γίνονται με συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις και με εσωτερικές μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Η ανάπτυξη θα προχωρήσει, μέσω της μείωσης της φορολογίας που θα γίνει μόνο όταν ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Τι ανέφερα;  Να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι; Γιατί και εγώ δεν έχω μέλος στην οικογένεια μου που είναι Δ.Υ.;  Μήπως από το ύφος του γραπτού μου λόγου είμαι γραφικός και περίεργος;   – Όχι αγαπητέ κ. Πρόεδρε, είμαι φιλελεύθερος όπως είστε και εσείς, πιστεύω στη διαχρονική αξία της ελευθερίας και στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Μόνο με την εκτόξευση του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων και της ελεύθερης αγοράς, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, η εργασία θα αποκτήσει δύναμη και αξία, οι άνεργοι θα απορροφηθούν, ακόμα και οι απολυμένοι Δ.Υ. θα βρουν εργασία με μεγαλύτερες αποδοχές.

Τέλος, κ. Πρόεδρε για να μην σας ζαλίζω, εκτιμώ ότι θα γίνεται αργά ή γρήγορα νέος πρωθυπουργός. Αυτό όμως που θέλουμε οι 500.000 νέοι έλληνες που ζούμε και εργαζόμαστε σε χώρες φιλελεύθερες – προοδευτικές του δυτικού κόσμου, είναι να γίνετε ο νέος Τσίπρας (που έμπνεε το 2015), φυσικά όχι ο Τσίπρας του λαϊκισμού αλλά της αλήθειας, όχι του κρατισμού άλλα της ελεύθερης αγοράς, όχι του παλαιού αλλά του νέου και καινούργιου. Παρακαλούμε θέλουμε να ακούσουμε από εσάς νέες ιδέες – προτάσεις για την αγορά των επιχειρήσεων, την αγορά εργασίας. Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τη προστασία της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσετε τις ιδιωτικοποιήσεις και ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου από την άλλη θα αναδείξετε. Το όραμα σας ως προς την ενίσχυση των Θεσμών και Αρχών ενός σύγχρονου Κράτος Δικαίου.

Με τιμή,

Ένας από τους 500.000

Παραδείγματα

Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης, περίπου μισή έκταση της πατρίδας μας, με πληθυσμό περίπου ίσο με τη πατρίδα μας. ΑΕΠ για το 2017, 800 δις δολάρια, πρόβλεψη και στόχος για το 2018 πάνω από 1 τρις. Δολάρια. Κατώτατος μισθός ανειδίκευτου εργάτη 13 δολάρια την ώρα.

Από αυτά που γνωρίζω, η ως άνω πολιτεία και η πρωτεύουσά της Βοστώνη δεν έχει κανένα στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ εμείς στην Αθήνα έχουμε τουλάχιστο τέσσαρα. Οι γιατροί εκεί είτε εργάζονται σε ιδιωτικά ιατρεία, είτε σε μεγάλα νοσοκομεία διεθνούς φήμης, ενώ οι δικοί μας ιατροί, εργάζονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία ή του Ε.Σ.Υ. και παράλληλα έχουν τα δικά τους ιατρεία. Όσοι έχουν υπηρετήσει στη παραμεθόριο γνωρίζουν ότι οι μονάδες μας και οι βάσεις μας δεν έχουν ούτε γιατρό ασφαλείας.

Στο Δήμο που είμαι μόνιμος κάτοικος είναι δέκα φορές μεγαλύτερος σε έκταση από τον αγαπημένο μου Δήμο Χαλανδρίου και έχει 300.000 κατοίκους. Οι υπάλληλοι αυτού του Δήμου, στην κεντρική υπηρεσία δεν είναι παραπάνω από δέκα, επαναλαμβάνω οι υπάλληλοι της Γραμματείας, του Ληξιαρχίου, της πολεοδομίας και οι σύμβουλοι του Δημάρχου δεν είναι περισσότεροι από δέκα. Όμως η υπηρεσία του Δήμου που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα, τη συντήρηση των δρόμων, το καλλωπισμό των πάρκων, δηλαδή οι εργάτες είναι αναρίθμητοι, καλοπληρωμένοι και έχουν τα καλύτερα μηχανήματα και εξοπλισμό προς χρήση.

Τέλος ο συνολικός αριθμός των Αστυνομικών στη Πολιτεία της Μασαχουσέτης είναι 20.000 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι στο δρόμο και δίπλα στον αμερικανό πολίτη. Στην Ελλάδα πόσοι είναι οι Αστυνομικοί που υπηρετούν το ένδοξο Σώμα της ΕΛΑΣ και πόσοι από αυτούς υπηρετούν στο Αρχηγείο στη Κατεχάκη;   Γιατί έχουμε Αστυνομικούς οικονομολόγους, κεντρικά ιατρεία της ΕΛΑΣ (λες και δεν υπάρχουν ιατρεία και νοσοκομεία) και τόσες γραφειοκρατικές υπηρεσίες σε ένα οργανισμό που ο μοναδικός του ρόλος είναι η ασφάλεια και τάξη;

Facebook Comments