Υπάρχουν γεγονότα που μεμονωμένα μπορεί κάποιος καλόπιστος να μην τα αξιολογήσει ως επικίνδυνα, σημαντικά και ικανά να προκαλέσουν πρόβλημα. Όμως, αν όλα αυτά τα «μικρά», καθημερινά γεγονότα συνδυαστούν και ενταχθούν στην ίδια λογική, αυτή της ανοχής από την μεριά της κυβέρνησης των ακραίων λαϊκιστών σε κάθε ζωτικό πυρήνα ανομίας, είναι σαφές ότι εξυπηρετεί την ιδεολογική της πελατεία. Όλες αυτές οι ενέργειες στα Εξάρχεια, οι συλλογικότητες (που απειλούν και δημοσιογράφους) που μπαίνουν ως νέοι τιμωροί Ζορό με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, οι ίδιοι που ακυρώνουν πλειστηριασμούς μπαταχτσήδων με περιουσίες, «αντιεξουσιαστές» που στέλνουν βόμβες είναι μόνο μερικά από αυτά.

Την ίδια στιγμή μιλούν για την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια καθώς «η Ελλάδα πια δεν είναι του πεταματού» (έτσι ακριβώς μίλησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Βουλή) και ευελπιστούν σε επενδύσεις. Και πραγματικά, γιατί να μην έρθουν επενδύσεις όταν «οι Έλληνες δεν τρώνε πλέον από τα σκουπίδια και αυτό είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης» (τάδε έφη η κα Υπουργός Τουρισμού).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που πιστοποιούν ότι «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», η κυβέρνηση έχει «ξεζουμίσει» νέους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά όποιον διαπράττει το μέγα έγκλημα να εργάζεται και να πληρώνεται. Φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και ΕΝΦΙΑ και ό,τι άλλο πάει το μυαλό σας για να είμαστε όλοι «δημόσιοι υπάλληλοι» για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά. Κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την τελευταία λέξη την έχει ο λαός, η κοινωνία. Ακόμα και όταν κάποιοι ανερυθρίαστα συμφωνούν ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κάνουν την δουλειά που πρέπει», δηλαδή ότι η κυβέρνηση των ακραιολαικιστών είναι project, οφείλουμε να αναλογιστούμε τί Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα που γέννησε Ρουβίκωνες, ακραίους όπως η κα Πρόεδρος, τους Υπουργούς επισκέπτες, και τους Συμβούλους που εξαργύρωσαν τα μπυρόνια που έπιναν όταν ήταν έφηβοι με τον Πρόεδρο του Κόμματος ή την Ελλάδα που μπορεί να ελπίζει για το καλύτερο, την γνώση, την ενδυνάμωση της διεθνής της θέσης;

Μια παλιά εκπομπή έλεγε «Εσύ αποφασίζεις». Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποφασίσουμε τι δεν πρέπει να θέλουμε σε καμία περίπτωση, και επομένως ποιος μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τον αέρα που χρειάζεται για να είναι και πάλι πρωταγωνιστής. 

Facebook Comments