Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εργαζόμενοι που έφευγαν από τα γραφεία τους, κατά την έναρξη της απογευματινής ώρας αιχμής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε στην Ουάζιρ Άκμπαρ Χαν, μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή της πρωτεύουσας στην οποία βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτήρια.

Μια ομάδα της τηλεόρασης του Reuters είδε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους που έμοιαζαν νεκροί, ενώ πολλοί ήταν οι τραυματίες στο σημείο της έκρηξης.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε από την πλευρά του ότι τρία πτώματα και 10 τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, αλλά αξιωματούχος ασφαλείας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, την επίθεση πραγματοποίησε ένας έφηβος προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

 

Facebook Comments