Αποφασίστηκε από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, να ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών προσώπων που σχετίζονται με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Συγκριμένα, σήμερα, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, πλην των 4 βουλευτών της ΝΔ, ψήφισαν «ναι» στην πρόταση της πλειοψηφίας, όπως αποτυπώθηκε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα για άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του διοικητικού συμβουλίου που υπέγραψαν το μνημόνιο για την παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», των προέδρων της επίμαχης περιόδου, εκπροσώπων της κυβέρνησης στο ΔΣ, υπουργών, πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων προκύψει.

Στην εισήγησή του ο κ. Λάππας υποστήριξε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές έχουν όλες τις αρμοδιότητες των εισαγγελικών αρχών» και πως «η εξεταστική επιτροπή έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών φυσικών και πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων εμπλέκονται».

Στην εισήγηση της πλειοψηφίας αντιτάχθηκε η ΝΔ, διά του εισηγητής της Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί η εξεταστική επιτροπή να ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών καθώς «στο κράτος δικαίου υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι που όλοι οφείλουμε να τηρούμε με βάση τα καθήκοντά μας». Ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε να ζητηθεί η γνώμη του επιστημονικού συμβούλιου της Βουλής με το ερώτημα «εάν μπορεί ή όχι η εξεταστική επιτροπή να ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών προσώπων».

Facebook Comments