Σε ειδική εκδήλωση η Samsung Electronics Hellas, παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα Galaxy S5 και τη νέα σειρά wearable συσκευών Gear. Το σύνολο των συσκευών θα είναι διαθέσιμο, στην ελληνική αγορά, από τις 11 Απριλίου.

Το Samsung Galaxy S5, η πέμπτη γενιά της οικογένειας Galaxy S, διακρίνεται από τον κομψό του σχεδιασμό, την ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη, χάρη στην υποστήριξη της πιστοποίησης IP67, αλλά και την ενσωμάτωση «εξωτικών» χαρακτηριστικών, όπως το ειδικό monitor για την παρακολούθηση του χτύπου της καρδιάς.

Η συσκευή υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυα 4G (LTE) και Wi-Fi, ενώ επιπλέον ενσωματώνει τη λειτουργία Download Booster, η οποία ενισχύει την ταχύτητα download. Ένα από τα ιδιαίτερα σημεία του S5 είναι ο προσωπικός trainer, που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα άσκησής τους κάθε στιγμή.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το S5 διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών, Full HD Super AMOLED, τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon χρονισμένο στα 2,5GHz, μνήμη RAM μεγέθους 2GB, αποθηκευτικό χώρο 16/ 32GB, βελτιωμένη κάμερα ανάλυσης 16 Megapixel με βελτιωμένο auto focus και real time HDR, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 2,1 Megapixel. Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android στην έκδοση 4.4 KitKat.

Η νέα ναυαρχίδα της Samsung διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2.800 mAh, η οποία συνοδεύεται από ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας το οποίο ενημερώνει τον χρήστη για τις «ενεργειακές» επιλογές του. Διαθέτει επίσης, επιλογή ασπρόμαυρου mode το οποίο περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας από την οθόνη, απενεργοποιώντας τα περισσότερα χαρακτηριστικά, διατηρώντας μόνο τις ενδείξεις κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου.

Επίσης, στο πλήκτρο «home» βρίσκεται ενσωματωμένος και ο σαρωτής αποτυπώματος της συσκευής, με την οποία ο χρήστης μπορεί να «ξεκλειδώσει» το κινητό του με μια κίνηση «swipe» από πάνω του. Παράλληλα, ο σαρωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προστασία αποθηκευμένων εγγράφων στη συσκευή, καθώς και για την επιβεβαίωση πληρωμών μέσω της υπηρεσίας PayPal.

Facebook Comments