Η Credit Suisse “κόβει” στο μισό το μέγεθος των “overweight” θέσεών της στις παγκόσμιες μετοχές, επικαλούμενη τις αυξημένες ανησυχίες για πιθανή οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, συνεχίζει να εκτιμά πως οι μετοχές θα έχουν πολύ καλή πορεία φέτος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως χθες, ο Charles Plosser, πρόεδρος της Philadelphia Fed, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι ενδεχομένως να έχει φτάσει η ώρα για να εξεταστεί μία αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.

Πάντως, η ελβετική τράπεζα διατηρεί τους στόχους για το τέλος του έτους στους βασικούς αμερικάνικους και ευρωπαϊκούς δείκτες, εν μέρει λόγω των προσδοκιών της συνεχιζόμενης ανάκαμψης στα εταιρικά κέρδη.

Έτσι, η Credit Suisse διατηρεί το στόχο των 3.600 μονάδων στο τέλος του 2014 για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 50- με ράλι περίπου 17 από τα τρέχοντα επίπεδα – και κρατά επίσης τον στόχο των 1.960 μονάδων για τον δείκτη S&P 500, με αύξηση 5,5% από τα τρέχοντα επίπεδα. Επίσης, διατηρεί τις 16.000 μονάδες ως στόχο για τον ιαπωνικό Nikkei, υποδηλώνοντας ράλι της τάξης του 11% από τα τρέχοντα επίπεδα και μέχρι το τέλος του έτους.

“Η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη μακροοικονομική ανησυχία μας, αλλά μόνο μία ανάπτυξη κάτω του 5% του ΑΕΠ θα μας οδηγήσει σε underweight θέσεις στις μετοχές. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί εκτός εάν οι κινεζικές τιμές των ακινήτων πέσουν απότομα ή υπάρχουν εκροές καταθέσεων”, τονίζει η Credit Suisse. Τέλος προσθέτει πως αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή- EPS – θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 8,5% στις ΗΠΑ και 12,5% στην Ευρώπη, φέτος.

Facebook Comments