Ένοπλος σκόρπισε τον θάνατο, ανοίγοντας πυρ σε εκκλησία κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας προκαλώντας ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο στις ΗΠΑ και σκοτώνοντας 26 άτομα. 

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs, ενώ όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την επίθεση. 

Ο μακελάρης, που έδρασε μόνος, εισέβαλε περίπου στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα) στην εκκλησία και ξεκίνησε να πυροβολεί τον κόσμο.

Οι αρχές του Τέξας επιβεβαίωσαν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 26, ενώ 23 σκοτώθηκαν μέσα στην εκκλησία, δύο έξω από αυτήν και ένας έχασε τη ζωή του υποκύπτοντας στα τραύματα μετά τον πυροβολισμό. 

Δύο αστυνομικές πηγές ταυτοποίησαν τον δράστη της επίθεσης, λέγοντας ότι είναι ο 26χρονος Ντέιβιν Πάτρικ Κέλεϊ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων αεροπορίας, ήταν μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και υπηρετούσε στο τμήμα εφοδιασμού στο αεροδρόμιο στο Νέο Μεξικό. 

(o δράστης του μακελειού)

Εκπρόσωπος του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, περιέγραψε νωρίτερα τον μακελάρη ως έναν λευκό νεαρό άνδρα, ντυμένο στα μαύρα και με αλεξίσφαιρο γιλέκο. 

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, όταν ο ένοπλος έφυγε από την εκκλησία κάτοικος της περιοχής άρπαξε το δικό του τουφέκι επιστρέφοντας τα πυρά. Ακολούθησε τον δράστη, ο οποίος εξετράπη της πορείας του και τράκαρε το αυτοκίνητό του. Η αστυνομία βρήκε τον μακελάρη νεκρό στο όχημά του. 

(φωτογραφία του όπλου που δημοσίευσε ο δράστης στα social media)
 

Facebook Comments