Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προεξοφλούν παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, στις 10:37, ο βρετανικός FTSE 100  κερδίζει 0,25% στις 6.616 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύεται κατά 0,33% στις 9.586 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,31% στις 4.405 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 334,98 μονάδες.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι παραινέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει δράση, ώστε η οικονομία της Ευρωζώνης να μην βιώσει μια περίοδο εξαιρετικά χαμηλού πληθωρισμού, όπως συνέβη με την Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί η ευρωπαϊκή οικονομία να μην κινδυνεύει από αποπληθωρισμό, ωστόσο η παραγωγική βάση της μπορεί να πληγεί από τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό.

Την Πέμπτη, 3 Απριλίου, το δ.σ. της ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την τακτική μηνιαία συνεδρίασή του, όπου και θα αποτιμήσει τα οικονομικά δεδομένα και θα αποφασίσει τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Η αγορά αναμένει να ληφθούν μέτρα, ίσως και μη συμβατικά, ώστε να στηριχθεί η οικονομία, καθώς το φάσμα του εξαιρετικά χαμηλού πληθωρισμού γίνεται όλο και πιο ορατό.

Στο ταμπλό, με κέρδη 5,1% κινείται η Alstom, με την αγορά να επικροτεί τη συμφωνία πώλησης ειδικής μονάδας παραγωγής στην Triton, έναντι του ποσού των 730 εκατ. ευρώ.

Άλμα 19% καταγράφει η Metso, μετά το δημοσίευμα των Times ότι η Weir Group εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλει αντίτιμο 30 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγοράς του φινλανδικού ομίλου. Η μετοχή όμως της Weir Group υποχωρεί 2,3%.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη.

Facebook Comments