Γ. Παπανδρέου στο Bloomberg: Η ίδρυση νέου κόμματος και η Πρωταπριλιά
Συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου
Συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για τα σενάρια που τον θέλουν να ιδρύει νέο κόμμα και απάντησε ότι είναι επικίνδυνο να σχολιάζει κανείς τέτοιες φήμες τη μέρα της Πρωταπριλιάς.
Σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η καταψήφιση του άρθρου αποτελούσε θέμα αρχής για τον ίδιο και είπε χαρακτηριστικά ότι θα την καταψήφιζε και πάλι αν ετίθετο θέμα.
Οπως εξήγησε, ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποστεί αρκετές θυσίες για τη σωτηρία και τη στήριξη του πιστωτικού συστήματος. «Θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να ζητούμε να επωμιστεί νέα βάρη με την ανακεφαλαιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε πάντως υπέρ της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών και της ενίσχυσής τους με ιδιωτικά κεφάλαια.
Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι στηρίζει την Κυβέρνηση και ότι επιθυμεί με κάθε τρόπο να επιτύχει στο έργο της. Μάλιστα -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην πρώτη Κυβέρνηση συνεργασίας.
Επεσήμανε παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει μία πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή για τα δεδομένα του ΟΟΣΑ, καλώντας την Κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κλπ).
Οσον αφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές πρόβλεψε ότι η μάχη θα δωθεί στήθος με στήθος και εκτίμησε ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη θα υπερισχύσει μία ψήφος διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια.
Ερωτηθείς αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να μην συμβεί κάτι τέτοιο τη στιγμή μάλιστα που έχουμε μπεί στην τελική ευθεία και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά.
Επεσήμανε όμως ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την εξάλειψη φαινομένων «πελατειακού καπιταλισμού». Τέλος εκτίμησε ότι αν η Κυβέρνηση υιοθετήσει αυτή την πολιτική, μπορεί να εξαντλήσει τη θητεία της έως το 2016.
Facebook Comments