Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την καταδίκη του τον Μάρτιο του 2013 σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες.

Το αδίκημα αφορά στη μη δήλωση του σπιτιού στη Διονυσίου Αεροπαγίτου το έτος 2009, ενώ το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του αφορούσε ακόμα και την παράλειψη δήλωσης καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας -ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα- είχε υποστηρίξει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ότι δεν είχε γνώση της μεταβολής του νόμου το 2003, ο οποίος υποχρέωνε όλους τους βουλευτες και τους άλλους υπόχρεους να καταθέτουν δήλωση μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρονιάς με όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εκτός από την ποινή κάθειρξης 8 ετών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ακόμα στον πρώην υπουργό πρόστιμο ύψους 520.000 ευρώ και δήμευση του εν λόγω ακινήτου, ενώ είχε διατάξει και τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Facebook Comments