Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί από τον περσινό Οκτώβριο, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, όσο και από τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,70% στις 6.696 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,70% στις 9.696 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,79% στις 4.485 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 0,6% στις 339,4 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας τα κέρδη έφτασαν το 1,7%.

Στο ταμπλό, σήμερα πρωταγωνίστησαν οι τσιμεντοβιομηχανίες Holcim, με κέρδη 4,3%, και Lafarge με κέρδη 5,5%. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση, αν και ακόμη αυτές είναι σε πρώιμο στάδιο.

Κέρδη 4% κατέγραψε η Remy Cointreau, στον απόηχο δημοσιεύματος σε blog, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική Brown-Forman φέρεται να ενδιαφέρεται για εξαγορά της εταιρείας. Όπως γράφτηκε στο blog Betaville, το οποίο επικεντρώνεται στη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ευρωπαϊκό χώρο, οι σύμβουλοι της Brown-Forman – ιδιοκτήτρια του Jack Daniels – συζήτησαν ένα πιθανό deal.

Η EasyJet κατέγραψε κέρδη 2,2%, καθώς  ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε τον Μάρτιο αυξήθηκε 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

Κέρδη για ακόμη μία ημέρα κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault (+2%) και Fiat (+0,75%), καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύσταση τους σε buy από neutral προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανώτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στις βιομηχανικές παραγγελίες, στη Γερμανία, τον Φεβρουάριο, αφού διαμορφώθηκαν κατά 0,6% υψηλότερα.

Facebook Comments