Μήνυμα πως οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο στέλνει μέσω άρθρου του στην Καθημερινή της Κυριακής, με τίτλο «Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε», ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η χώρα μας «αντιμετωπίζει ένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας» έχει πλέον «διανύσει πολύ δρόμο», με την οικονομία να δείχνει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια.

Σημειώνει πως το 2014 η Ελλάδα αναμένεται να πετύχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, ενώ παράλληλα επισήμαινε πως τα νέα είναι θετικά και για το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Στρέφοντας το βλέμμα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει ότι θα διευκολύνουν τη μείωση της ανεργίας, ενώ παράλληλα οι αλλαγές στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που περιελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο θα οδηγήσουν σε αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

«Είναι χαρακτηριστικό πως οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν πως τέτοιες παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση των επενδύσεων κατά 17% και του ΑΕΠ κατά 3% σε πέντε χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Facebook Comments