Σε ξένους κατέληξε το 80% της έκδοσης των 6μηνων εντόκων ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή του ΟΔΔΗΧ που μίλησε με το Reuters. Σε αντίστοιχες προηγούμενες εκδόσεις το ποσοστό αυτό κυμαίνονταν στο 40%.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο και η έκδοση εκτιμάται ότι δίνει ώθηση στην αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σχολιάζει το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι το επιτόκιο 3,01% είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2010.

Σημαντικά χαμηλότερο ήταν το κόστος δανεισμού στη σημερινή, προγραμματισμένη δημοπρασία βραχυπρόθεσμου χρέους του ΟΔΔΗΧ από όπου άντλησε 1,3 δισ. ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για την πολυαναμενόμενη επιστροφή στις αγορές με ομόλογο.

«Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης πήγε σε ξένους αγοραστές» αναφέρει αξιωματούχος του ΟΔΔΗΧ στο Reuters, συμπληρώνοντας ότι περίπου το 80% της σημερινής έκδοσης έντοκων γραμματίων κατέληξε σε χέρια ξένων επενδυτών όταν το ποσοστό αυτό σε προηγούμενες εκδόσεις, κατά το προηγούμενο τρίμηνο, κυμαινόταν στο 40%.

Ειδικότερα, η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων υποχώρησε στο 3,01% από 3,6% που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση. Ο βαθμός κάλυψης διαμορφώθηκε στο 3,1 από 2,31 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, ενώ ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η Τρίτη 11η Απριλίου. Στο ποσό περιλαμβάνονται και 30% μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Facebook Comments