H Praktiker Hellas ανακοίνωσει τη μεταβίβασή της στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited, ενώ η σύμβαση που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Christopher Seagon, Διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, υπεγράφη χθες. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συναλλαγής. Παράλληλα, η εξαγορά υπόκειται ακόμη στις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων των πιστωτών.

Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου στο εξωτερικό.

Η Praktiker έχει παρουσία στην Ελλάδα με 14 καταστήματα και απασχολεί περίπου 1.100 εργαζόμενους. Στο πλαίσιο μιας δομημένης και ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών, ο Διαχειριστής κ. Christopher Seagon διαπραγματευόταν με πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους η Fairfax κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους. Η Fairfax θα συνεχίσει τη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρίας, ενώ διατηρείται ως έχει η επωνυμία Praktiker.

Η Fairfax είναι γνωστή από το 1985 για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών και έχει ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη). Για το λόγο αυτό ο κ. Seagon θεωρεί ότι η Fairfax και η Praktiker Hellas ταιριάζουν πραγματικά καλά.

«Η γκάμα προϊόντων της Praktiker στην Ελλάδα είναι σημαντικά ευρύτερη από εκείνη της Γερμανίας», όπως σημειώνει ο κ. Seagon. Συγκεκριμένα, η γκάμα της Praktiker Hellas, παράλληλα με τα τυπικά DIY προϊόντα, περιλαμβάνει οικιακά και ηλεκτρικά είδη, όπως πλυντήρια και τηλεοράσεις. «Ως εκ τούτου, ένας επενδυτής με αυτό το εύρος επενδύσεων και οικονομικών πόρων, καλύπτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να αναπτύξει με επιτυχία την επιχειρηματική δραστηριότητα της Praktiker στην Ελλάδα», είναι πεπεισμένος ο κ. Seagon.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά» δηλώνει ο κ. Prem Watsa, Chairman & CEO της Fairfax. Η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αναζωογόνηση της οικονομίας της, μέσω της ενθάρρυνσης ξένων επενδύσεων που δημιουργούν θετική δυναμική, ενισχύοντας έτσι τόσο την απασχόληση όσο και την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη.

«Είμαστε λοιπόν ενθουσιασμένοι με την εξαγορά της Praktiker Hellas, η οποία είναι πρωτοπόρα και σταθερή ηγέτιδα εταιρία στην αγορά του DIY & Home Improvement στην Ελλάδα. Επίσης, είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Praktiker Hellas, υπό τη διοίκηση του Ιωάννη Σελαλμαζίδη και της ομάδας του, είναι μια από της καλύτερα διοικούμενες εταιρίες στην αγορά αυτή», συνεχίζει ο κ. Watsa.

H Praktiker Hellas είναι η έκτη εταιρία του Ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή από τον Διαχειριστή κ. Seagon. Ήδη, από τον Οκτώβριο 2013 ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, ενώ το Φεβρουάριο 2014 ακολούθησαν οι εταιρίες Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και το Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας.

Το ιστορικό BM Praktiker International

Η BM Praktiker International GmbH είναι μια συμμετοχική εταιρία του ομίλου Praktiker, στην οποία συγκεντρώνονται οι μετοχές 11 εταιριών. Σε συνέχεια των αιτήσεων πτώχευσης εταιριών του ομίλου Praktiker στις αρχές Οκτωβρίου 2013, η BM Praktiker International κατέθεσε αίτηση έναρξης της διαδικασίας πτώχευσης στο αρμόδιο δικαστήριο του Αμβούργου. Το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας την 21η Οκτωβρίου 2013 ορίζοντας ως υπεύθυνο διαχειριστή τον Δικηγόρο κ. Christopher Seagon.

Το ιστορικό της Fairfax Financial

H Fairfax Financial είναι καναδική χρηματοπιστωτική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της εταιριών στους τομείς των ασφαλειών ιδιοκτησίας και ατυχημάτων, των αντασφαλίσεων και της διαχείρισης επενδύσεων.

Facebook Comments