Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με μηδενικές αυξήσεις για το 2014, που καλύπτει όλους τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της ακτοπλοΐας και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία διεθνών γραμμών, υπέγραψαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Η ισχύ της σύμβασης είναι από 1ης Ιανουαρίου του 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Ως θετική εξέλιξη για τους Έλληνες ναυτικούς και για τις επιχειρήσεις ενός «πληγωμένου» οικονομικά κλάδου και κυρίως, για την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη που όλοι επιζητούν, χαρακτήρισε την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επιβατηγού Ναυτιλίας και της ΠΝΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται ότι, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Η ΑΝΕΚ -LINES ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για τα Χανιά στις 11 το βράδυ.

Facebook Comments