Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα κοστίσει κάτι παραπάνω…
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα κοστίσει κάτι παραπάνω...

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα κοστίσει κάτι παραπάνω...
Στο θέμα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές αναφέρεται σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg, υπογραμμίζοντας, από την πρώτη κιόλας παράγραφο, ότι μπορεί η επιστροφή αυτή να παρουσιάζεται ως απόδειξη της ανακτηθείσας εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας, αλλά θα δείξει επίσης και την πρόοδο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.
Οπως σημειώνουν οι συντάκτες του Bloomberg, σύμφωνα με τη Morgan Stanley και την ING Groep, ενώ η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία πούλησαν φέτος ομόλογα με το επιτόκιο να υποχωρεί σε επίπεδα ρεκόρ, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει κάποιο premium για να προσελκύσει επενδυτές.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα κληθεί ενδεχομένως να πληρώσει επιτόκιο 5,3%-5,4% για τους πενταετείς τίτλους που σχεδιάζει να πουλήσει, μέσω τραπεζών, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο επιτόκιο από το ιστορικό χαμηλό της Ελλάδας που ήταν 2,71%.
«Το κίνητρο της Ελλάδας θα είναι ότι θέλουν να δείξουν πως μπορούν να το κάνουν», δήλωσε ο Allan von Mehren, κορυφαίος αναλυτής της Danske Bank A/S στην Κοπεγχάγη, σημειώνοντας ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της χώρας.
Η κίνηση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, δήλωσε ο Rainer Guntermann, υπεύθυνος στρατηγικής για την αγορά σταθερού εισοδήματος στην Commerzbank στην Φραγκφούρτη, προσθέτοντας: «Παρ όλο που (η έκδοση) θα κοστίσει περισσότερο (στην Ελλάδα) από το δάνειο στήριξης, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη επιστροφής στην κανονικότητα».
Facebook Comments