Με τις εγγραφές στην πρώτη Ελληνική έκδοση έπειτα από 4 χρόνια να είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο, η αγορά υποχωρεί  για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφοντας απώλειες 4,40%.

Σύμφωνα με τους χρηματιστές το Χ.Α. «προσπαθεί» ακόμα να «συνέλθει» από το rebalancing και την εισαγωγή των νέων μετοχών των τραπεζών, ενώ οι αυξήσεις κεφαλαίου, όπως και το ομόλογο στερούν κάτι από την τάση και το momentum. Καλύτερη εικόνα θα υπάρχει αύριο όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,50%, στις 1.293,54 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 151,8 εκατ. ευρώ.

Ηπιότερες ήταν οι πιέσεις την Τετάρτη στις τράπεζες, αν και πάλι σήμερα στη μετοχή της Alpha διακινήθηκε ισχυρός αριθμός μετοχών. Άλλαξαν χέρια περισσότερα από 83 εκατ. τεμάχια και με τζίρο που άγγιξε τα 60 εκατ. ευρώ. Στην Πειραιώς άλλαξαν χέρια περισσότερα από 10 εκατ. τεμάχια, με τζίρο 18 εκατ. ευρώ και με τη μετοχή να μένει αμετάβλητη στο 1,85 ευρώ. Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση για την ολοκήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Μικρές απώλειες 0,515 για την Εθνική στα 3,93 ευρώ, ενώ έκανε πράξεις πάνω και από τα 4 ευρώ.

 

Κατά τα άλλα, η εκδήλωση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο της Frigoglass στη μετοχή έφερε για το χαρτί τη μεγαλύτερη πτώση στον 25άρη με απώλειες 3,22%, στα 4,51 ευρώ. Πιέσεις βγήκαν ακόμα στη ΜΕΤΚΑ, στα 13,28 ευρώ, Motor Oil στα 9,13 ευρώ, Τιτάν στα 23,15 ευρώ, ΟΤΕ στα 11,49 ευρώ, Μυτιληναίο στα 6,72 ευρώ. Οι μετοχές φαίνεται ότι απομακρύνονται από τα υψηλά έτους, κάτι που δεν ανησυχεί τους επενδυτές, αναφέρουν χρηματιστές, αφού η όποια διόρθωση δίνει νέα περιθώρια επανατοποθετήσεων.

 

Σύμφωνα με τη Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η αδυναμία επαναξιολόγησης από το Γενικό Δείκτη της ζώνης αντίστασης των 1350 με 1364 μονάδων έγειρε τελικά τη πλάστιγγα προς το αρνητικό σενάριο διεξαγωγής ενός καθοδικού pullback προς το πρώτο επίπεδο στήριξης των 1305 με 1280 μονάδων εν αναμονή και των κατάλληλων νέων «φόρτισης» των ανοδικών δυνάμεων.

 

Όπως γράφει ο κ. Απ. Μάνθος, υπεύθυνος ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, «ζητούμενο εδώ είναι τόσο η διακράτηση του εν λόγω επίπεδου στήριξης όσο και η μη καταστρατήγηση με συνεχόμενα κλεισίματα κάτω από τον εκθετικό απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1288 μονάδες περίπου.

Επίσης εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εάν ο Γενικός Δείκτης δεν απειλήσει με αξιώσεις καθοδικά τη γραμμή, που ενώνει τις προηγούμενες τοπικές κορυφές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, στις 1230 μονάδες η βραχυχρόνια τάση παραμένει σε ανοδική ισχύ συμπιέζοντας ακόμα πιο πολύ το ελατήριο ανοδικής εκτόνωσης και κίνησης υπεράνω του ψυχολογικού ορίου των 1400 μονάδων.

Μάλιστα θα λέγαμε ότι έτσι όπως είναι πλαισιωμένος ο Γενικός Δείκτης με τις εν εξελίξει αλλαγές στις σταθμίσεις των τραπεζικών μετοχών είναι σχεδόν καταδικασμένος μετά από μια εποχική παύση αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων να οδηγηθεί προς το επόμενο ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 1450 μονάδων.

 

Ως θετικό τεχνικό στοιχείο εκλαμβάνουμε και το γεγονός της επαναφοράς του Γενικού Δείκτη στους περισσότερους ταλαντωτές ορμής σε oversold  κατάσταση για πρώτη φορά από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

FTSE 25

Η καθοδική διάσπαση των 424 μονάδων έχει ανοίξει πλέον το πεδίο για την κατάβαση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 προς τη ζώνη στήριξης των 415 με 410 μονάδων αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το σενάριο ανοδικής διάτρησης του επιπέδου των 440 μονάδων.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η αποτύπωση ενός επιβεβαιωμένου «πατήματος» πέριξ της  περιοχή των 410 μονάδων για να μπορέσουμε να θέσουμε εκ νέου το βραχυχρόνιο θέμα επαναφοράς του δείκτη πάνω από την αντίσταση της καθοδικής γραμμής, στις 428 μονάδες περίπου. Διαγραμματικά και  εδώ όπως και στο Γενικό Δείκτη όσο παραμένει σε επίπεδο τιμών ο FTSE 25 πάνω από τη γραμμή, που ενώνει τις προηγούμενες τοπικές κορυφές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, στις 407 μονάδες τόσο η τάση θα ετοιμάζεται για το επόμενο ανοδικό βήμα».

Facebook Comments