Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank, τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. «Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank», είπε, σημειώνοντας ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης των επίορκων από το Δημόσιο, είπε μεταξύ άλλων: «Για κάθε έναν που θα απομακρύνεται θα προσλαμβάνεται ένας νέος με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ». Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «Θα χρειαστούν νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρέπει να υπάρχει άμεση αντικατάσταση, φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση αξιοκρατικά από νέους μέσω ΑΣΕΠ».

Είπε, εξάλλου, πως δεν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Μανιτάκη σημειώνοντας: «Ο κ.

Μανιτάκης κάνει μία γενναία προσπάθεια. Είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε τον Δημόσιο τομέα. Θέλει κάποιες βελτιώσεις. Πρέπει να γίνει πιο πειστικός. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε ζήτημα. Έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη. Ο κ. Στουρνάρας έχει τον συντονισμό γι αυτό και έχει τον κύριο ρόλο».

Σημείωσε δε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να γίνει μόνο μέσω της ανάπτυξης. «Είμαστε στην κρίσιμη καμπή. Περιμένουμε να ξεκινήσουν τα οδικά έργα. Περιμένουμε πολλά. Αναμένουμε ένα θετικό σοκ ρευστότητας», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα.

Facebook Comments