• Γεννηματά: Ψεύτης, συκοφάντης και λασπολόγος ο Καμμένος – να τον χαίρεστε τον υπουργό σας

«Να τον χαίρεστε τον υπουργό σας. Είναι συκοφάντης, ψεύτης και λάσπολόγος» ανέφερε η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και διευκρίνισε ότι ως υφυπουργός Αμυνας δεν είχε καμιά αρμοδιότητα επί των συμβάσεων για εξοπλιστικά. Πρόσθεσε δε ότι επί της συγκεκριμένης υπόθεσης την οποία επικαλέστηκε ο κ. Καμμένος απαίτησε να υπάρχει ρήτρα ότι «απαγορεύεται να ζητήσουμε μεσάζοντα».

«Ελπίζω να χαίρεστε κ. Τσίπρα για το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

 

  • Μ. Βορίδης: Υπάρχουν καραμπινάτες ευθύνες του κ. Καμμένου

Για καραμπινάτες και προσωπικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση πώλησης των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης. Η ομιλία του όπως και άλλων επερωτώντων βουλευτών της ΝΔ διακόπηκε πολλές φορές από φωνές εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμα και η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία προήδρευε, όταν τέλειωσε την τοποθέτησή του ακούστηκε να λέει ειρωνικά στο μικρόφωνο: «φοβηθήκαμε»!

«Ποιόν υπερασπίζεστε σήμερα; Υπερασπίζεστε  αυτόν που έστησε την δουλειά; Και τώρα λέει ότι μου φέραν ένα πληρεξούσιο; Ποιος τον έφερε; Είναι επικυρωμένο; Εκ των υστέρων λέει ότι δήθεν είναι γνήσιο. Αλλά έχουμε και τον πρέσβυ στην  Σαουδική Αραβία  που λέει ότι τον κ. Βασίλη τον φίλο του Πάνου δεν τον ξέρει» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Στο σημείο αυτό μάλιστα πετάγεται ο αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Δ. Βίτσας και ρώτησε ευθέως τον ομιλητή «που το λέει αυτό».
Για να απαντήσει ο κ. Βορίδης «δεν δέχεστε αυτό  αυτό που λέει ο Πρέσβης μας; Κάνουμε πλακίτσα εδώ, χαβαλέ». Ο ίδιος χαρακτήρισε συγκλονιστικά όσα συνέβησαν με την υπόθεση αυτή.

«Υπάρχει έγγραφο του Στρατιού που ρωτάει στις 12  Ιουνίου ποιός είναι αρμόδιος για την υπογραφή. Και την επόμενη μέρα στις 13 /6 φεύγουν αεροπλάνα να πάνε να υπογράψουν με τον Παπαδόπουλο! Σε ποιόν μένει η παραμικρή αμφιβολία ότι με αφοσίωση, και επιμονή ο κ. Καμμένος θέλει να υπογράψει την συμφωνία με τον Παπαδόπουλο κι όχι απευθείας. Ότι εργολαβικά πάει να τον βάλει στην δουλειά. Τσακώνονται μάλιστα και για την μεταφορά των πυρομαχικών. Και λέει (σς ο Π. Καμμένος) , μην τολμήσετε να δώσετε την δουλειά σε άλλον;

Εσείς δεν είδατε τίποτα; Ο ποινικός χαρακτηρισμός της υπόθεσης αυτής θα αποδωθεί αν είστε ευαίσθητοι. Κάνετε άσχημα γιατί χρεώνεστε βαθιά επιλήψιμες συμπεριφορές που παραβιάζουν τις συμβάσεις».

Κλείνοντας ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι η επόμενη Βουλή θα αποδώσει τις ευθύνες, όπως και ότι ο κ. Καμμένος θα βρεθεί σε ακροατήρια που «δεν δέχονται τέτοιες συμπεριφορές». 

  • Π. Καμμένος: Καθ όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, το παραμύθι τελειώνει εδώ

Διακρατική και νόμιμη χαρακτήρισε την συμφωνία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Ενώ κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από τον κ. Πατεράκη και χαρακτήρισε ως «παραμύθια» την όλη υπόθεση.

Νομίζετε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους και τα παραδεισένια λεφτά σας. Μην ψάχνετε για αδύναμους κρίκους, είπε ο κ. Καμμένος εμφανέστατα ταραγμένος από το βήμα της Βουλής. «Έλαβα ανώνυμο κι απειλητικό τηλεφώνημα. Ο καλών είναι ο έμπορος όπλων που φωτογραφίζεται με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι ο κ. Πατεράκης που σήμερα εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική» τόνισε κατά την απολογία του για την υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία.
«Εμένα μ ενδιαφέρει πως είναι είναι διακρατική η συμφωνία να φεύγει από κράτος και να πηγαίνει στο κράτος. Εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος. Θ αποδειχτεί ποιοί και γιατί θέλαν να χαλάσουν την δουλειά. Αντιλαμβάνομαι τι λέει ο κ. Φίλης. Όχι όμως του κ. Τσιάρα που μόνο τρομοκράτες δεν τους είπε» ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Αλλαγή αριθμού βλημάτων δεν υπάρχει. Ότι θα είχαμε συμφωνία για 100.000 και τα άλλα θα πήγαιναν στην έρημο δεν υπάρχουν».

Σε ότι αφορά τον μεσάζοντα Θ. Παπαδόπουλο είπε ότι τον ελέγχξανε κι ότι είναι ήδη γνωστός τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Ενέπλεξε μάλιστα τον εκλιπόντα Κωσταντίνο Μητσοτάκη και την ίδια την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. «Ξέραμε ότι εκπροσωπούσε την  Σαουδική Αραβία.  Ελέγχθηκε για το ποινικό του μητρώο και τις άδειες που είχε για να κάνει χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού. Σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο και την άδεια οπλοφορίας του Παπαδόπουλου. Όμως τον ξέρω από τον κ. Μητσοτάκη. Πριν λίγο έλαβα από ΥΠΕΞ την εξής πληροφορία: 

Ο Κ. Μητσοτάκης θα έδινε δάνειο από την Εθνική για να πληρωθούν οι έλληνες εξαγωγείς. Και με  40 επιχειρηματίες πήγε αποστολή στην Ρωσία μαζί με τον Διοικητή της Εθνικής τον Γερμίδη και μέσα με την κ. Ντόρα ήταν ο Παπαδόπουλος με τον γιο του. Και εισέπραξαν 67 εκ από Εθνική για να πληρωθεί,  που κάνετε τώρα πως δεν τον ξέρετε τον κ. Παπαδόπουλο.  Ο δικηγόρος του είναι βουλευτής της ΝΔ , να σηκώσει το χέρι του ο βουλευτής.».

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης υποστήριξε ότι  ακούστηκαν απίστευτα πράγματα ενώ η υπόθεση είναι «καθ΄ όλα νόμιμη».
«Δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας» τόνισε. 

  • Ν. Φίλης: Η συμφωνία είναι σε βάρος των αμάχων 

Για συμφωνία που είναι άμεσα εις βάρος των αμάχων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατά την παρέμβασή του στην επερώτηση στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Ανέφερε ότι είναι μικροπολιτική η συζήτηση που γίνεται αυτή την ώρα κατά την οποία υπάρχει τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη.

«Αν ήμουν μέλος της Επιτροπής πιθανόν να ψήφιζα» παραδέχτηκε, ωστόσο, σημείωσε ότι πλέον υπάρχει απόφαση να ελέγχονται όλες οι συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία, αναφερόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων.

  • Κ. Τασούλας: Συμφωνία Αίσχους για την Βουλή

Συμφωνία αίσχους τόσο για την Βουλή όσο και τον ίδιο του υπουργό Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε την υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στην Σαουδική Αραβία ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

Με την έναρξη της συζήτησης της επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου στην Ολομέλεια η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκίνησε να πυροβολεί προς την ΥΠΕΘΑ. Όπως είπε ο κ. Τασούλας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξαπάτησε και είπε ψέματα στην Βουλή, κάνοντας κατ ουσίαν κατάχρηση της εμπιστοσύνης που του έδειξαν τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής για το θέμα αυτό.

«Είπε ψέματα» τόνισε ο κ. Τασούκας χαρακτηρίζοντας «σκοτεινή και δυσάρεστη» την υπόθεση. «Εμείς επισημαίνουμε την καλοπιστία και την εποικοδομητική μας στάση και επιμένουμε ότι η συμφωνία προχώρησε με κατάχρηση της εμπιστοσύνης της Βουλής».

Κλείνοντας ο Κ. Τασούλας ο πρώτος εκ των επερωτώντων από πλευράς ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει δράση και επισήμαινε ότι υπάρχουν κακόπιστοι που θα πουν ότι η παραχώρηση του υπουργείου Αμυνας στον Πάνο Καμμένο «δεν ήταν αντάλλαγμα για στήριξη, ούτε έπαθλο, αλλά ανταμοιβή». 

  • Α. Γεωργιάδης: Κίνητρο 150 εκ είχε ο Καμμένος για να μας παραπλανήσει

Κίνητρο αξίας 150 εκ ευρώ είχε ο Πάνος Καμμένος, όπως κατήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης «για να μας παραπλανήσει στην Βουλή. Εμένα αυτό μου φαίνεται αρκετό».

Την σοβαρότατη καταγγελία ότι ο μεσάζων Παπαδόπουλος θα αγόραζε με την άδεια της Ελλάδας επιπλέον 200.000 βλήματα (από τα 100.000 που ζητούσε η Σαουδική Αραβία) έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης στην Βουλή.

Όπως είπε τα επιπλέον 200.000 βλήματα ο μεσάζων θα διέθετε λαθραία στην αγορά και η αξία τους ανέρχεται σε 150 εκ ευρώ. «150 εκ είχε προς διάθεση να μοιράσει. Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο αυτό για να μας παραπλανήσει ο κ. Καμμένος» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή εκ δόλου γι’ να τα αρπάξετε; « ρώτησε τον Πάνο Καμμένο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι τον Ιανουάριο του 2017 , δεν έγινε καμία αναφορά στον μεσάζοντα από πλευράς του ΥΠΕΘΑ. «Εάν το είχε κάνει τότε θα ήταν διαφορετική και η ψήφος της ΝΔ» τόνισε.

Βαρύτατες βολές εξαπέλυσε εναντίον του Νίκου Φίλη που μετέχει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής λέγοντας ότι μόνο ο κ. Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ έβαλε μέσα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ζήτημα για τον πόλεμο στην Υεμένη. «Ουδείς άλλος κύριοι ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της Προόδου» είπε. «Εσείς κύριε Φίλη μια χαρά ψηφίσατε» είπε δηκτικά.

Κάλεσε την κυβέρνηση ν’ απαντήσει στην καταγγελία Στάθη Παναγούλη, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για υπόθεση «καραμπινάτης υπόθεσης μίζας»  λέγοντας πως ο υπουργός σας δεν εξαπάτησε μόνο εμάς εξαπάτησε κι εσάς.

Αναφέρθηκε ακόμα στο χθεσινό tweet του ΥΠΕΘΑ για τον ρόλο πράκτορα της ΜΙΤ στην υπόθεση και της απαντήσεις της πρώην βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ότι πρόκειται για «γνωστό του κ. Καμμένου».

«Εχουν περάσει 24 ώρες και δεν απαντήσατε» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Τι συμβαίνει; Εκτός αν ζείτε σε άλλο πλανήτη». 

Facebook Comments