Επίσημο αίτημα για την κλήτευση στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, όλων των εμπλεκομένων προσώπων στη Διακρατική Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση αμυντικού υλικού, κατέθεσε η ΝΔ δια του βουλευτή Κώστα Τασούλα.

Το θεσμικό αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής παρουσία όλων των εμπλεκομένων, έρχεται μετά από την πρόταση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου» και την προειδοποίησή του χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «η ιστορία δεν θα τελειώσει εδώ».

Η ΝΔ ζητά να κληθούν προς ενημέρωση στη συνεδρίαση, που τονίζει ότι πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τα εξής πρόσωπα:

– ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, Πολυχρόνης Πολυχρονίου
– ο πρόξενος στο Ριάντ , Ηλίας Κλουβάτος
– ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης
– ο πρώην Γενικός Δ/ντής Εξοπλισμών, Αντιπτέραρχος Κοσμάς Βούρης
– ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., Γιάννης Ρουμπάτης
– ο «αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο» Ταξίαρχος Μιχαήλ Παπαδάκης
– ο επιχειρηματίας «μεσάζοντας» Βασίλης Παπαδόπουλος
– ο οικονομολόγος κ. Τζον Σφακιανάκης (σύμφωνα με τον πρωθυπουργό φέρεται να διεκδικούσε το ρόλο του «ενδιάμεσου»)
– όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητά επίσης την ακρόαση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των Ε.Α.Σ. με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

 

Facebook Comments