To bitcoin ξεπέρασε χθες τα 10.000 δολάρια στην Ασία, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μάλιστα, έχει καταγράψει κέρδη 120% από τις αρχές του έτους και αφήνει άφωνους όσους εδώ και καιρό το έχουν χαρακτηρίσει «φούσκα» και, μάλιστα, είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα σκάσει και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

«Όσο περισσότερο το μαθαίνει ο κόσμος, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αξία του», επισημαίνει ο Γκρεγκ Ερλαμ, υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών Oanda, στο πρακτορείο Reuters. «Είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσει κανείς την πραγματική αξία του bitcoin. Και δεν έχει ακουστεί τίποτε από τις ρυθμιστικές αρχές», προσθέτει ο ίδιος. Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση του πρώτου ψηφιακού νομίσματος έχει ξεπεράσει τα 168 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CoinMarketCap. Από τις αρχές του 2017, η αξία του bitcoin δεκαπλασιάστηκε, ενώ διπλασιάστηκε από τον Οκτώβριο έως σήμερα.

Στη διάρκεια του 2017 έχουν προστεθεί και άλλα ψηφιακά νομίσματα, με την κεφαλαιοποίηση του Ethereum, βασικού ανταγωνιστή του bitcoin, να ξεπερνάει τα 45 δισ. δολάρια. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.000 ψηφιακά νομίσματα, με τη συνολική αξία τους να αποτιμάται στα 254 δισ. δολάρια.

Facebook Comments