Στις 7 ώρα Ελλάδας η αστυνομία ξεκίνησε σε σειρά πόλεων όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Βόννη, τη Κολωνία και τη Στουτγάρδη επιχειρήσεις και αφορούσαν 23 ιδιωτικές κατοικίες και 2 κέντρα αυτονομιστών. Στόχος των εφόδων ήταν η κατάσχεση υπολογιστών, ηλεκτρονικών φορέων αποθήκευσης και κινητών. Κατά αυτό τον τρόπο οι αστυνομικές αρχές ελπίζουν να εξασφαλίσουν στοιχεία σε σχέση με τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Αμβούργο όπως και για τον τρόπο με τον οποίο είχε οργανωθεί ο αναρχοαυτόνομος χώρος ενόψει της διεθνούς συνάντησης.

Ο αναρχοαυτόνομος χώρος είχε προετοιμαστεί

Η αστυνομία διαθέτει σύμφωνα με δικές της πληροφορίες «συγκεκριμένες ενδείξεις» πως τα έκτροπα είχαν προετοιμαστεί μήνες πριν από ένα δίκτυο αποτελούμενο από άτομα του αναρχοαυτόνομου χώρου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Γερμανοί ακροαριστεροί ήταν υπεύθυνοι για την υλικοτεχνική υποστήριξη και την οργάνωση στο Αμβούργο ενώ ακροαριστεροί από το εξωτερικό ήταν στην πρώτη γραμμή των βίαιων συγκρούσεων.

Σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας του Αμβούργου σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι οι αρχές διαθέτουν στοιχεία πως κατά μήκος της πορείας των διαδηλώσεων είχαν αποθηκευτεί πυροτεχνήματα, ρουχισμός, υλικό για την κάλυψη του προσώπου. Αυτό τους επέτρεπε να κινούνται σχετικά ελεύθερα στην πόλη χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να συλληφθούν. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 76 ύποπτοι των επεισοδίων, ένας έχει προφυλακιστεί, ενώ 26 παραμένουν ακόμη άγνωστοι. Η αστυνομία είναι όμως σίγουρη πως σύντομα θα γνωρίζει τα στοιχεία τους. Εντός του μήνα πρόκειται να δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και ονομάτων υπόπτων.

Facebook Comments